Αμερικανική κόκκινη βελανιδιά: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Η κόκκινη βελανιδιά (Quercus rubra) είναι ένα μεγαλοπρεπές δέντρο που το φθινόπωρο φοράει την υπέροχη φανταχτερή του ρόμπα. Είναι εγγενές στη Βόρεια Αμερική, αλλά προσαρμόζεται πολύ καλά στα γεωγραφικά πλάτη μας. Το προσδόκιμο ζωής του είναι ιδιαίτερα μεγάλο αφού ορισμένα θέματα χρονολογούνται πάνω από 500 χρόνια! Πολύ ρουστίκ, είναι ένα εύρωστο δέντρο που αντέχει εύκολα σε όλες τις κακές καιρικές συνθήκες.

Πού και πότε να φυτέψετε κόκκινη βελανιδιά;

Η κόκκινη βελανιδιά είναι ένα δέντρο του οποίου η ανάπτυξη είναι αρκετά γρήγορη. Χρειάζεται λοιπόν αρκετό χώρο για το επιβλητικό λιμάνι του. Μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 50 και 60 cm ετησίως κατά τα πρώτα χρόνια. Η καλύτερη εποχή για φύτευση Quercus rubra είναι το φθινόπωρο για να μπουν οι ρίζες βαθιά στο έδαφος.

Αυτό το δέντρο, που μπορεί να φτάσει τα 20 μέτρα σε ύψος, χρειάζεται επομένως έναν μεγάλο κήπο για να το φιλοξενήσει. Ανέχεται τα περισσότερα εδάφη αρκεί να είναι βαθιά, στραγγιζόμενα και αρκετά υγρά. Ο πλήρης ήλιος ή η μερική σκιά είναι ιδανική. Χρειάζεται τουλάχιστον 4 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα.

Ποτίζετε τακτικά κατά τη φύτευση.

Κόκκινη βελανιδιά Quercus rubra
Πιστώσεις: anmbph / iStock

Η συνέντευξη

Στο φυσικό της περιβάλλον, η κόκκινη βελανιδιά αναπτύσσεται σε όξινα, αργιλώδη, αμμώδη, υγρά αλλά καλά στραγγιζόμενα αργιλώδη εδάφη. Το πότισμα πρέπει να είναι τακτικό για τους πρώτους μήνες για να αποφευχθεί η ξηρασία να εμποδίσει την ανάπτυξή του. Αν και προτιμά την υγρασία, η κόκκινη βελανιδιά αντέχει μικρές περιόδους ξηρασίας.

Τέλος, για συντήρηση, αρκεί να αφαιρέσετε τα νεκρά φύλλα και τους πεσμένους καρπούς, ειδικά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη βελανιδιά σας ως σκιερό δέντρο και να καλλιεργήσετε σκιερά φυτά κάτω από το τεράστιο φύλλωμά της.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα του κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και το λαμπερό πράσινο του την άνοιξη. Είναι επίσης ένα δέντρο που αγαπούν οι σκίουροι και οι σκαντζόχοιροι που θα αναζητήσουν καταφύγιο στους πρόποδές του.

φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα ενός πρωτότυπου εσπεριδοειδούς

6 πρωτότυπα μπαχαρικά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι