ένα λουλούδι αλλάζει χρώμα για να κρυφτεί από τον άντρα

Μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ για το Fritillaria delavyi, και αυτό είναι φυσιολογικό αφού πρόκειται για ένα φυτό που γίνεται όλο και πιο σπάνιο και που αναπτύσσεται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα στα βουνά της Κίνας (επαρχίες Sichuan, Xunan και Yunnan). Παράγει ένα μοναδικό και μοναδικό λουλούδι πέντε χρόνια μετά την τοποθέτησή του στο έδαφος, γεγονός που το καθιστά σπάνιο που κοστίζει πολλά χρήματα. Επιπλέον, οι ερευνητές παρατήρησαν πρόσφατα ένα εκπληκτικό γεγονός: αλλάζει χρώμα πιο συχνά για να ξεφύγει από τους ανθρώπους. Εδώ είναι η απίστευτη ιστορία του Fritillaria delavyi.

Η ζωή του στην ορεινή περιοχή

Αυτό το φυτό, το οποίο βρίσκεται μεταξύ 3.800 και 4.700 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην Κίνα, χρησιμοποιείται από καιρό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Το εκχύλισμα του βολβού του χρησιμοποιείται πράγματι για τη θεραπεία του βήχα. πολυπόθητο, επιλέγοντας το Fritillaria delavyi είναι επομένως σε άνοδο με τα χρόνια. Αλλά αυτό δεν αφήνεται να γίνει πια από τότε το φυσικό της ένστικτο την ωθεί να καμουφλάρει τον εαυτό της σαν σαύρα.

Fritillaria delavyi
Συντελεστές: YANG NIU

Βασικά, τα φύλλα και τα άνθη αυτού του φυτού έχουν πράσινο χρώμα. Ωστόσο, υπάρχουν λίγα βοτανολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ (Αγγλία) και το Ινστιτούτο Βοτανικής Κουνμίνγκ (Κίνα) μελέτησαν το χρώμα του πιο προσεκτικά και έκανε μια εκπληκτική παρατήρηση: το φυτό δεν είναι πλέον τόσο πράσινο όσο πριν και συχνά αλλάζει χρώμα για να γίνει γκρι ή καφέ.

Για να καταλήξουν σε αυτή την παρατήρηση, συνέκριναν τα χρώματα των λουλουδιών ανάλογα με τα μέρη όπου αναπτύσσονται, την ορατότητά τους και τις περιοχές συγκομιδής. Γρήγορα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χρώμα των φυτών διέφερε κυρίως στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη συγκομιδή. Αυτό σημαίνει ότι σε περιοχές όπου οι άνθρωποι παρεμβαίνουν τακτικά στη φύση, Fritillaria delavyi καμουφλάρονται σε αποχρώσεις παρόμοιες με τους ορεινούς βράχους που κυμαίνονται από καφέ έως σκούρο γκρι. Μπορείτε να το δείτε στην παρακάτω φωτογραφία:

Fritillaria delavyi
Συντελεστές: YANG NIU

Οι άνθρωποι αλλάζουν τα αντανακλαστικά της φύσης

Πριν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αυτό το καμουφλάζ προκύπτει από την πίεση του ανθρώπου, οι επιστήμονες νόμιζαν ότι προερχόταν από φυτοφάγα ζώα και ότι το φυτό κρυβόταν μπροστά τους. Αλλά σημειώνοντας ότι κανένα ζώο αυτού του είδους δεν ζούσε στο περιβάλλον, οι επιστήμονες κατάλαβαν γρήγορα ότι προερχόταν από τον Άνθρωπο. ο Fritillaria delavyi γι’ αυτό αλλάξτε χρώμα, γιατί μαζεύονται πολύ συχνά και θέλουν προστατεύονται για να διατηρήσουν το είδος τους.

6 ορχιδέες που ευδοκιμούν σε terrarium

φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα ενός πρωτότυπου εσπεριδοειδούς