Άγρια μηλιά: ένα δέντρο χρήσιμο για τη βιοποικιλότητα

Η άγρια ​​μηλιά είναι ένα δέντρο που καλλιεργείται κυρίως για πουλιά, έντομα και για την προώθηση της βιοποικιλότητας. Πράγματι, τα μήλα που βρίσκονται σε αυτό το δέντρο είναι πολύ όξινα και έχουν μια τραχιά γεύση, εξ ου και το παρατσούκλι «πικρή μηλιά». Τα φρούτα παραμένουν βρώσιμα, αλλά θα έχετε καταλάβει ότι, από την πλευρά της γεύσης, δεν είναι ότι καλύτερο μπορείτε να βρείτε. Μερικές φορές συμβαίνει ότι μπορείτε να φτιάξετε ζελέ όταν τα μήλα δεν είναι πολύ πικρά. Είναι ακόμα προτιμότερο να αφήνουμε τους καρπούς στη θέση τους, ειδικά το χειμώνα για να ταΐσουμε τα πουλιά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια καβουριού.

Η άγρια ​​μηλιά, για ποιον, για τι;

Τα καβούρια (ή Malus sylvestris) γενικά δεν καλλιεργούνται για ανθρώπους, αλλά μάλλον για πουλιά. Στην πραγματικότητα, αυτό το δέντρο αγροτικός κρατά τους καρπούς του για ένα καλό μέρος του χειμώνα! Τα μικρά του μήλα, όχι μεγαλύτερα από ένα κεράσι, παρέχουν τροφή στα πουλιά όταν η τροφή είναι σπάνια.

ο Malus sylvestris παράγει επίσης υπέροχα λευκά ή ελαφρώς ροζ λουλούδια τον Μάιο! Είναι ένα μελισσοκομικό φυτό που θα ταΐσει μέλισσες και άλλους φίλους του κήπου και όλα αυτά υπέρ της βιοποικιλότητας. Μικρή σε μέγεθος, η άγρια ​​μηλιά θα βρει τη θέση της σε κάθε κήπο!

άγριο μήλο Malus sylvestris
Συντελεστές: Carol Hamilton / iStock

Πού, πότε και πώς να φυτέψετε την άγρια ​​μηλιά;

Η ιδανική εποχή για να φυτέψετε την άγρια ​​μηλιά είναι το φθινόπωρο ή την άνοιξη, πάντα εκτός των περιόδων παγετού. Θα προτιμήσει Εύφορο έδαφος, φρέσκο, βαθύ και κυρίως καλά στραγγισμένο. Τοποθετήστε το σε πολύ φωτεινό μέρος ή τουλάχιστον σε μερική σκιά. Χάρη στο φως του ήλιου, η ανθοφορία θα είναι μόνο πιο όμορφη.

Η ανάπτυξη του δέντρου είναι άνοιξηθα ενσωματωθεί πολύ καλά με άλλους μεγάλους θάμνους, όπως ορεινή τέφρα ή πασχαλιές.

Σχετικά με τη φύτευση, θα χρειαστεί πρώτα να βρέξετε τη ρίζα σε μια λεκάνη με νερό. Στη συνέχεια σκάψτε μια τρύπα φύτευσης διπλάσιο από το μέγεθος της ρίζας και προσθέστε λίπασμα στο κάτω μέρος του για να κάνετε το έδαφος πιο γόνιμο. Τέλος, τοποθετήστε τη ρίζα στην τρύπα και γεμίστε τη με χώμα κήπου και χτυπήστε γύρω από το πόδι.

Αφού φυτέψετε τον θάμνο σας, ποτίστε γενναιόδωρα και στραγγίστε το στους πρόποδες του δέντρου.

Πώς να διατηρήσετε την άγρια ​​μηλιά;

Οι μηλιές καβουριών απαιτούν λίγη συντήρηση. Την άνοιξη, φέρτε κοπρόχωμα να εμπλουτίσει το έδαφος. Ποτίζετε τακτικά κατά τη διάρκεια της ζέστης, γιατί η ξηρασία δεν είναι πραγματικά φίλος της. Ωστόσο, ανέχεται πολύ καλά το κρύο του χειμώνα.

Στο τέλος του χειμώνα, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό Τομή ελαφρύ για να τονώσει τη μελλοντική ανθοφορία και να τη διατηρήσει ζωηρή. Αφαιρέστε τα νεκρά κλαδιά και τα κορόιδα. Προσέξτε να μην κόψετε υγιή νεαρά κλαδιά, γιατί αυτό θα επιβραδύνει την ανάπτυξη του δέντρου, η οποία είναι ήδη αργή.

άγριο μήλο Malus sylvestris
Συντελεστές: Alison Chapman / iStock

Τριαντάφυλλα: τεχνικές καλλιέργειας για αρχάριους

πώς να καλλιεργήσετε το Coffea arabica;